“Ze plaste op de grond en smeerde bloed op de muren”: patiënte die verpleegsters te lijf ging in psychiatrisch ziekenhuis in Brugge riskeert acht maanden cel

© Unsplash
Redactie KW

Een 44-jarige vrouw uit Oostende riskeert voor de Brugse rechtbank acht maanden celstraf voor slagen aan twee verpleegsters van het Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw in Brugge.

Halfweg december 2021 werd C.B. gedwongen opgenomen in het Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw in Brugge. Op 1 januari 2022 plaste de Roemeense vrouw daar op de vloer waarop de verpleegsters haar vroegen om dit op te kuisen. Maar C.B. weigerde dit te doen. “Ze werd bijzonder agressief en sloeg een van de verpleegsters een blauw oog”, verduidelijkte procureur Laura Traest. “Bij een andere verpleegster trok ze een pluk haar uit.”

Volgens de procureur was het niet de eerste keer dat C.B. zich misdroeg tijdens haar opname. “Zo schreef ze eens met menstruatiebloed op de muren”, zei ze. “Tijdens haar verhoor verklaarde ze dat ‘geweld bij hun job hoort’. Veel spijtbesef heeft ze dus niet.” Volgens de gerechtspsychiater kampt C.B. met een persoonlijkheidsstoornis, maar is ze wel toerekeningsvatbaar.

De vrouw kwam zich zonder advocaat verantwoorden. “Ik werd daar niet goed behandeld en de verpleegsters waren zelf agressief”, klonk weinig overtuigend. De rechtbank doet uitspraak op 25 mei. AFr

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier