Zaakvoerder schoonmaakfirma in Kortrijk terecht voor bedreiging medewerker met airsoftwapen

© iStock
© iStock
Redactie KW

Na een discussie met een medewerker bedreigde een 46-jarige zaakvoerder van een schoonmaakfirma uit Kortrijk hem met een airsoftwapen. Het bracht de zaakvoerder maandag voor de rechter voor verboden wapendracht en bedreigingen.

Op 19 december 2020 maande de zaakvoerder een losse medewerker na een discussie aan zijn werkmateriaal zo snel mogelijk terug te brengen. Rond 21.30 uur ’s avonds daagde die medewerker samen met zijn partner aan de deur op. Er vielen opnieuw woorden. Plots greep de zaakvoerder naar een airsoftwapen.

Voorwaarden

Volgens de slachtoffers zette hij dat wapen op de slaap van de partner van de medewerker, volgens de Kortrijkzaan zelf zwaaide hij gewoon met het wapen in het rond. “Ik had hen niet verwacht en was verrast. Ik reageerde zo omdat ze agressief waren”, aldus de zaakvoerder. Hij toonde zich bereid zich aan enkele begeleidende voorwaarden te houden. De openbare aanklager vroeg de rechter een celstraf van 8 maanden en een boete van 800 euro op te leggen. Vonnis op 3 mei. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier