https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zaakvoerder al 6 maanden in cel na verkrachting en aanranding stiefdochter (11)

Redactie KW

Al zes maanden zit een 52-jarige zaakvoerder van een Roeselaarse firma in de cel op verdenking van aanranding en verkrachting van zijn 11-jarige stiefdochter. De rechter in Kortrijk gaf hem uiteindelijk vier jaar cel, waarvan 18 maanden effectief, en enkele strenge voorwaarden. “Een veel te lichte straf”, vindt de moeder van het kind. “Mijn leven en dat van mijn dochter zijn kapot.”

De man had al een vijftal jaar een relatie met de moeder van het meisje. Omdat de school waar ze op internaat zat vlakbij de woning van de man was, bleef ze er elke maandag slapen. In dat huis gebeurde het misbruik telkens op die dag. De man kroop aanvankelijk bij haar in bed en raakte haar op intieme plekken aan. Maar hij ging ook verder.

Het misbruik kwam pas aan het licht toen het meisje haar verhaal deed op het internaat van haar school. Meteen sloeg de school alarm. Al sinds eind februari verblijft de man in de cel. “Het gedrag van mijn dochter was al enkele maanden veranderd”, vertelt haar moeder. “Ze wou niet meer leven maar ik wist helemaal niet hoe dat kwam. Ze volgde therapie…tot het helemaal duidelijk werd. Ik confronteerde mijn vriend onmiddellijk met haar verhaal en hij bekende. Gelukkig had ik dat gesprek opgenomen, want tijdens zijn eerste verhoren ontkende hij. Uiteindelijk gaf hij wel ook aan het gerecht toe.”

Wellicht zal de dader de cel binnenkort mogen verlaten, al is de kous daarmee niet af. Aan het slachtoffer moet de man 5.000 euro schadevergoeding betalen, aan haar moeder 2.500 euro. Maar die bedragen kunnen later nog hoger worden want het meisje zal in de toekomst nog onderzocht worden. Als daar nog verdere (permanente) schade uit blijkt, zullen de schadevergoedingen nog stijgen. De rechter legde hem ook een absoluut contactverbod op met het meisje en haar omgeving. Hij moet zich de komende jaren ook laten begeleiden voor zijn seksuele problematiek en zich desnoods in een gespecialiseerde instelling laten opnemen. De man had wel nog een blanco strafblad. Uit psychiatrisch onderzoek blijft het risico op herval klein.

“Ik kan me moeilijk vinden in de te lichte straf”, aldus nog de moeder van het slachtoffer. “Ik heb meteen de relatie verbroken. Op vandaag heeft mijn dochter het nog altijd heel moeilijk. Weet je wat het is als je ’s nachts er over moet waken dat je dochter zichzelf niet verminkt? Ik hoop dat ze het na verloop van tijd een plaats kan geven maar ik vrees dat haar leven voorgoed gebroken is. En dat van mij ook. Haar jeugd is ze alvast kwijt. En dat door de zaakvoerder van een bedrijf met standing waarvan je dit nooit had verwacht. Ik ben kwaad en verdrietig.” (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten