Wildeman wil geen bijkomende straf voor verboden wapens en weerspannigheid

Redactie KW

Een 36-jarige man uit Aalst vraagt in beroep geen bijkomende straf voor geweld tegen de politie en verboden wapendracht in Oostende.

Op 16 september 2017 werd Rouslan T. betrapt met een wapen. Hij gedroeg zich weerspannig tegen de politie van Oostende. Een maand eerder werd ook al betrapt met munitie bij zich. Hij kreeg 15 maanden cel,maar ging in beroep. In september vorig jaar werd hij immers veroordeeld tot 30 maanden cel. Toen zette Rouslan T. een Oostendse horecazaak op stelten. Hij gedroeg zich agressief tegen de portiers en toen hij de politie zag arriveren ging hij compleet door het lint. Er waren liefst zeven agenten nodig om de dertiger te overmeesteren en haar het commissariaat af te voeren. Meerdere agenten liepen daarbij verwondingen op.

Maar daar bleef het niet bij. Een viertal maanden later sloeg T. in een Oostends café een barman in elkaar omdat die kort voor sluitingstijd geen drank meer wou geven. “ In mijn land van herkomst is het normaal om met messen over straat te lopen”, was toen het excuus van T., die van Kazachstaanse komaf is. Hij kreeg daarvoor 30 maanden cel. Zijn advocaat vraagt daarom om voor die feiten uit 2017 geen bijkomende straf op te leggen. “Hij heeft zijn leven op de rails en werkt nu in de bouw.” De procureur-generaal vraagt wel een bijkomende bestraffing van 12 maanden of een werkstraf van minstens 120 uur. Uitspraak op 7 juni. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier