Wevelgemse Laura Schiettecatte zoekt onbekende die op haar kat Dolf schoot

Er werd op Dolf de kat geschoten met een loodjesgeweer. Dolf raakte als bij wonder slechts lichtgewond. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Wie schoot op Dolf de kat? Het is de vraag waarop Laura Schiettecatte ondertussen al twee dagen lang een antwoord probeert te vinden. Een onbekende schoot met een loodjesgeweer op Dolf, die als bij wonder slechts lichtgewond raakte. “De kogel bleef steken op de schedel, waardoor we hem zelf hebben kunnen verwijderen. Dit is een regelrechte daad van een dierenbeul”, klinkt het geshockeerd bij de Wevelgemse.

Tijdens de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 november merkte Laura op dat Dolf, hun vierjarige kat, niet in zijn normale doen was. “Ik werd wakker omdat ik naar het toilet moest en zag Dolf in zijn mand liggen. Ik besloot hem nog even te aaien voor ik terug naar bed ging en zag zo dat er iets niet pluis was.”

Laura voelde een harde bult aan de zijkant van Dolf’s kopje en wat volgde, was een ijzingwekkende ontdekking. “Er zat een loodje van een loodjesgeweer in zijn hoofd, iemand had dus op Dolf geschoten”, gaat ze verder.

Een onmens en dierenbeul

“Eigenlijk mogen we van geluk spreken dat de dader blijkbaar op het hoofd had gericht, waardoor het loodje op de schedel is blijven steken. Had dit op een andere plaats in het lichaam geweest, dan was het loodje in zijn lijf gegaan en konden de gevolgen veel erger zijn. We konden het loodje verwijderen en zijn ondertussen nog steeds bezig met het ontsmetten van de wonde.”

Over het wie en waarom tast Laura nog in het duister, waarop ze een zoektocht startte via sociale media. “Een onmens en dierenbeul, beter kan ik de dader hiervan niet omschrijven”, fulmineert ze. “Wie doet nu zoiets? Dolf is trouwens alles behalve een kat die overal rond amok gaat maken. De vierjarige kater is erg rustig en in de drie jaar dat we al in de Nieuwstraat wonen, was er nog nooit iemand die ons liet weten dat Dolf enige fratsen had uitgestoken.”

Wel of niet aangifte doen bij politie

“Het gaat hier dus om iemand die het cool moet hebben gevonden om op een kat te gaan schieten. We twijfelen er nog aan om hiervan aangifte te doen bij de politie, al vrezen we ervoor dat ze hiervoor niet echt een onderzoek zullen starten.”

“Wie info zou hebben over de dierenbeul die dit op zijn of haar geweten heeft, mag me altijd contacteren. Ondertussen zijn we er niet gerust op. We hebben nog drie andere katten die ook allemaal van tijd tot tijd buiten komen. Wat als er plots opnieuw op hen wordt geschoten?”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier