Werkstraf voor man uit Nieuwpoort na furieus geweld tegen politiemensen

Redactie KW

Een man uit Nieuwpoort moet een werkstraf van 60 uren vervullen en 800 euro boete betalen nadat hij meermaals als een razende tekeer ging tegen de politie. Daarmee komt I.O. goed weg want er was vier maanden cel gevraagd.

Op 8 juli vorig jaar werd de politie Westkust opgeroepen om naar een tramhalte in Nieuwpoort te gaan. Ze werden opgebeld omdat I.O. een GSM van zijn ex zou gestolen hebben en aan de tramhalte voor overlast zorgde. De GSM kon snel teruggevonden worden maar I.O. gedroeg zich erg agressief. “Hij was weerspannig en probeerde uit te halen naar de politie”, sprak de procureur. “Hij hield zich de hele tijd vast een de trui van een inspecteur en was furieus aan het roepen. Drie politiemensen raakten daarbij gewond. Bij zijn overbrenging vernielde hij een middenstuk van de combi en binnen schopte hij tegen zijn celdeur en scheurde zijn matras kapot. Ook een headset van de politie werd onherstelbaar vernield. Ik vraag vier maanden cel en 1.200 euro.”

I.O. schrok van de gevraagde celstraf. “Toch geen celstraf voor dit? Ik was kwaad omdat de politie meteen met drie kwam. Dat was teveel. Er had mij maar een iemand moeten aanspreken.” Volgens de procureur heeft de man vaker moeite met het gezag van de politie en overtrad hij ook al meermaals de coronawetgeving. Hij kreeg nu een werkstraf van 60 uren opgelegd die hij binnen het jaar zal moeten vervullen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier