Werkstraf voor automobilist uit Kortrijk na verkeersagressie

Een 26-jarige automobilist uit Kortrijk moet van de rechter een werkstraf van 60 uren uitvoeren en een boete van 240 euro betalen voor verkeersagressie. Hij zette zich dwars over de weg en nam door de geopende autoruit de gsm van het slachtoffer af.

©Petko Ninov Getty Images
©Petko Ninov Getty Images

Op 9 juni 2020 waren zowel Ayoub O. als het slachtoffer met hun wagen op weg in de buurt van de Brugsesteenweg in Kortrijk. Het slachtoffer reed met haar 7-jarig zoontje naar een doktersafspraak. Naar eigen zeggen werd ze plots de pas afgesneden door de wagen van Ayoub O. waardoor ze stevig in de remmen moest. Ze maakte hem met een vuist en een duw op de claxon duidelijk dat het een gevaarlijk manoeuvre was. Dat zinde O. niet. Hij deed een ommetje en versperde met zijn auto plots de weg en stapte uit om verhaal te halen. Toen hij zag dat het slachtoffer aanstalten maakte om het tafereel te filmen, rukte hij door het openstaande autoraam de gsm uit haar handen en vertrok opnieuw met zijn wagen. De vrouw bleef verbouwereerd achter en diende een dag later klacht in.

“Lastige dag”

Ondertussen had ze haar gsm al terug. Kort na het incident belde Ayoub O. zelf de politie om zijn verhaal te doen en het toestel terug te geven. “Het was de vrouw die een gevaarlijk manoeuvre deed”, draaide hij de rollen om. “Ze bleef maar toeteren en riep enkele scheldwoorden. Toen ze ook foto’s begon te nemen, heb ik verkeerd gereageerd. Ik kan me normaal wel goed beheersen. Maar het was een heftige dag, ik was ook aan het vasten. Ik voelde me door de politie meteen ook in een hoek geduwd. Maar ik wil me excuseren .” Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 250 euro betalen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.