Werkstraf en boete voor vuistslag bij oplaaien 30 jaar oude discussie tussen liefdesrivalen

Redactie KW

Dertig jaar nadat zijn eerste echtgenote hem met zijn jeugdvriend bedroog heeft een 55-jarige man uit Geluwe (Wervik) zijn toenmalige liefdesrivaal een stevige vuistslag gegeven. Daarom moest hij zich voor de rechtbank in Kortrijk verantwoorden. Het leverde hem uiteindelijk een werkstraf van 60 uren en een boete van 400 euro op.

Zo’n 30 jaar geleden bedroog de echtgenote van Mario D. hem met zijn jeugdvriend. Het leidde niet alleen tot een huwelijksbreuk maar ook tot een breuk in de vriendschap tussen beide heren. Ze verloren elkaar uit het oog, tot ze vele jaren later elkaar opnieuw in het uitgaansmilieu tegen het lijf liepen.

Ondanks de eerste stroeve contacten groeiden ze na verloop van tijd opnieuw naar elkaar toe als vrienden, in zoverre zelfs dat Mario D. werd uitgenodigd om de nieuwe stereo-installatie van de vriend uit te testen. Dat ging gepaard met heel wat alcohol, nog enkele cafébezoeken en eindigde uiteindelijk in de woning van D. in Geluwe. Maar daar laaide de oude vete opnieuw op, met een vuistslag en een gebroken neus tot gevolg. Een buurman kreeg ook nog een slag. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier