Vrouw steekt partner neer tijdens nachtelijke ruzie en glijdt van balkon

© (Foto GS)
Redactie KW

Een vrouw uit Ardooie zit in de cel voor een steekpartij zaterdagnacht op haar appartement in Ardooie. Tijdens een ruzie gaf K.L. haar partner K.W. (40) meerdere messteken. De man is intussen buiten levensgevaar.

Het ernstige incident gebeurde zaterdagnacht rond 3 uur. Bewoners van het appartementsgebouw op het Polenplein hadden de vrouw en de veertigjarige man op dat moment al een uur ruzie horen maken. Ze waren ’s avonds op café geweest aan de overkant van het plein en kregen daarna een hevige discussie.

Die ruzie escaleerde volledig. K.L., in de dertig, nam een mes en zou haar partner K.W. onder meer in de buik en de rug hebben gestoken. Toen de politie aankwam, wilde de vrouw hen niet binnen laten. De inspecteurs moesten de deur van het appartement op de eerste verdieping vernielen om binnen te geraken.

In de woonst, die het koppel nog maar sinds vorig jaar huurt, troffen ze de bloedende K.W. aan. Zijn vriendin probeerde intussen te ontkomen. Ze deed dat via het balkon op de eerste verdieping, maar gleed recht in de armen van agenten die haar daar stonden op te wachten.

Haar partner K.W. was nog bij bewustzijn, maar kon niet zonder moeite naar beneden worden gebracht. De brandweer moest een ladderwagen ter plaatse laten komen om hem uit het appartement te evacueren. Hij zou intussen buiten levensgevaar zijn en werd net als zijn partner al verhoord. K.L., die kinderen heeft uit een vorige relatie, werd daarna gearresteerd. Volgens buurtbewoners kwam de politie al af en toe langs bij het koppel omdat ze ruzie maakten. (GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier