Vrouw riskeert celstraf voor kopstoot aan dancing in Blankenberge

© iStock
Redactie KW

Een 28-jarige vrouw uit Blankenberge riskeert voor de Brugse rechtbank negen maanden cel voor slagen, vernielingen en inbreuken op de wapenwet.

Op 18 april kwam V.D. dancing Circosia in Blankenberge uitgestormd en verkocht ze prompt een kopstoot aan een vrouw die er een sigaret stond te roken. Daarna ging D. meteen terug naar binnen. Onderzoek van camerabeelden wees uit dat de feiten amper tien seconden in beslag namen. Volgens het parket hadden de twee vrouwen eerder die nacht al een discussie gehad. V.D. moest immers nog een som geld terugkrijgen van het slachtoffer.

Glas stukslaan

Na de feiten aan de dancing trok V.D. naar de woning van de vriend van het slachtoffer. “Ze koelde haar woede door het glas in de voordeur stuk te slaan”, verduidelijkte de procureur. “Toen de broer van de vriend naar buiten kwam zag hij een keukenmes liggen. Hij raapte het op waarop de beklaagde het uit zijn handen trok en wegrende. Dit was driest geweld.”

Tijdens haar verhoor ontkende V.D. met klem dat ze fysiek geweld gebruikte. De vrouw kwam evenwel niet opdagen voor haar proces. De uitspraak volgt op 24 november. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier