Vrouw krijgt celstraf met uitstel voor kopstoot aan dancing in Blankenberge

Redactie KW

Een 29-jarige vrouw uit Blankenberge heeft voor de Brugse rechtbank negen maanden celstraf met uitstel gekregen voor slagen, vernielingen en inbreuken op de wapenwet.

Op 18 april kwam V.D. dancing Circosia in Blankenberge uitgestormd en verkocht ze prompt een kopstoot aan een vrouw die er een sigaret stond te roken. D. ging daarna meteen terug naar binnen. Camerabeelden wezen uit dat de feiten amper tien seconden in beslag namen. Volgens het parket hadden de twee vrouwen eerder die nacht al een discussie gehad. V.D. moest immers nog een som geld terugkrijgen van het slachtoffer.

Na de feiten aan de dancing trok V.D. naar de woning van de vriend van het slachtoffer. “Ze koelde haar woede door het glas in de voordeur stuk te slaan”, verduidelijkte de procureur. “Toen de broer van de vriend naar buiten kwam zag hij een keukenmes liggen. Hij raapte het op waarop de beklaagde het uit zijn handen trok en wegrende. Dit was driest geweld.”

Tijdens haar verhoor ontkende V.D. met klem dat ze fysiek geweld gebruikte. De vrouw kwam evenwel niet opdagen voor haar proces. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.