https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vrouw die huisarts zwaar belaagde opnieuw voor rechter: bedreigde onthaalbediende van OCMW met mes

Redactie KW

Ze werd in mei nog veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel en voorwaarden omdat ze haar huisdokter dag en nacht belaagde. Ze schond echter haar voorwaarden en zag die straf toch effectief worden. Dinsdag stond Sandra V. (38) uit Diksmuide opnieuw voor de strafrechter. Toen ze in april geld kwam vragen in het OCMW maar niet snel genoeg bediend werd, ging ze compleet door het lint met een mes. “Mijn cliënte, onthaalmedewerkster, zag het mes op een centimeter van haar ogen passeren.”

“De beklaagde bood zich begin april onaangekondigd aan bij het OCMW van Diksmuide. Haar schuldbemiddelaar had blijkbaar te laat doorgestort en ze wou een voorschot op haar uitkering. Omdat ze naar haar zin niet snel genoeg geholpen werd, ontstond een discussie met een onthaalmedewerkster. De beklaagde verplaatste het plexiglas eerst, daarna sloeg ze dat plexiglas aan diggelen. Haar woede was niet bekoeld. Ze ging plots om een mes naar haar fietszak”, sprak de procureur op het proces. “Ze haalde uit richting de vrouw achter het loket. Gelukkig raakte niemand gewond, maar dit had veel erger gekund.”

Onthaalmedewerkster ziet mes nog steeds voor ogen

De onthaalmedewerkster stelde zich burgerlijke partij en vroeg één euro morele schadevergoeding. “Ze heeft het moeilijk om dit te verwerken. Ze ziet het mes, dat op een centimeter van haar ogen passeerde, nog steeds voor zich. Mijn cliënte is momenteel in begeleiding om de gebeurtenissen een plaats te geven”, aldus het pleidooi haar advocaat.

“Op het moment van de feiten was de beklaagde zelfs nog voorwaardelijk vrij na die belaging van de huisarts. En begin mei liep het alweer uit de hand: weerspannigheid en slagen en verwondingen bij een politionele tussenkomst. Gelet op die dubbele schending van voorwaarden, denk ik dat het tijd is voor een effectieve bestraffing. Wanneer zal het anders stoppen?”, ging de procureur verder. Hij vroeg 6 maanden cel en 1.200 euro boete.

Opnieuw mildheid gevraagd

De verdediging vroeg dan weer om mildheid. “De aantijgingen worden niet betwist. Enkel de afstand van het mes ten opzichte van het hoofd van het slachtoffer, is een discussiepunt. Maar uiteindelijk gaat het om een detail. Ik vrees dat een effectieve straf niet de juiste omkadering zal bieden aan mijn cliënte. U ziet zelf dat ze geholpen moet worden. Ik wil opnieuw een straf met uitstel en voorwaarden vragen. De contacten met het OCMW worden nu voorzichtig opnieuw opgestart”, aldus de advocaat. Vonnis 12 oktober. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.