Vrouw (65) die neergestoken werd in Kortrijk na burenruzie overleden aan verwondingen

De feiten speelden zich af in een appartement in de Minister Tacklaan. © TVK
Redactie KW

In de stationsbuurt in Kortrijk raakte tijdens de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 oktober de 65-jarige Caroline Kint zwaargewond nadat ze neergestoken werd in haar appartement. Het parket bevestigt nu dat het slachtoffer is overleden aan haar verwondingen.

Zes personen werden opgepakt na de feiten. De drie personen die verdacht werden van schuldig verzuim, zijn voorgeleid. Twee van hen zijn vrij onder voorwaarden, de derde (broer van de vrouwelijke hoofdverdachte) blijft aangehouden. De 30-jarige vrouwelijke hoofdverdachte uit Ieper werd voorgeleid op verdenking van poging tot moord.

“Omstreeks 21 uur verwittigde een getuige de hulpdiensten van tumult op de binnenkoer van een appartementencomplex in de Minister Tacklaan in Kortrijk”, klinkt het bij het parket van Kortrijk. “Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, troffen zij het 65-jarige slachtoffer aan in haar appartement, gelegen in het betreffende appartementencomplex. Het was meteen duidelijk dat zij het slachtoffer van geweld was geworden. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, haar toestand is nog steeds kritiek.”

Het parket vorderde een onderzoeksrechter. Ook het labo kwam ter plaatse. Initieel werden zes personen als verdachten gearresteerd. “Twee van hen werden afgelopen nacht uiteindelijk verhoord als getuige; vier van hen als verdachte. Op basis van de eerste onderzoeksresultaten blijkt het geweld te zijn gepleegd door een 30-jarige vrouwelijke verdachte, woonachtig in Ieper.”

Slachtoffer overleden

Er zou dus geen sprake zijn van een vechtpartij met meerdere betrokkenen zoals eerder werd bericht. De 30-jarige vrouw wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter voor poging tot moord en diefstal, omdat er aanwijzingen zijn dat zij na de feiten ook de handtas van het slachtoffer heeft meegenomen.

De drie andere verdachten, waaronder de 25-jarige broer van de vrouwelijke hoofdverdachte die ook in het appartementencomplex woont, worden voorgeleid uit hoofde van schuldig verzuim. Naast de broer van de vrouwelijke hoofdverdachte gaat het ook nog om een man van 18 uit Wevelgem en een vrouw van 21 uit Kortrijk. Die laatste twee zijn vrijgelaten onder voorwaarden.

Het parket bevestigt nu dat het slachtoffer is overleden aan haar verwondingen. Vrijdag vindt een autopsie plaats. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.