Vrouw (60) spuit pepperspray rond op café in Kortrijk: “Hoe moet een vrouw zich anders verdedigen?”

Redactie KW

“Ik was gefrustreerd en wanhopig. En bang.” Een 60-jarige vrouw uit Deerlijk probeerde voor de correctionele rechtbank van Kortrijk uit te leggen waarom ze in café De Tempeliers in Kortrijk een busje pepperspray naar de uitbater spoot. Een toevallige stamgast kreeg een deel van het goedje in zijn ogen en eist ruim 10.000 euro schadevergoeding.

Al voor de derde keer op enkele weken tijd stapte Sofia V. (60) uit Deerlijk op 3 november 2017 café De Tempeliers op de Graanmarkt in Kortrijk binnen. Ze wou van de uitbater nu wel eindelijk eens te weten komen wie haar enkele weken voordien in het café van haar barkruk had getrokken, op de grond had geschopt en haar gsm en hondje had afgenomen. Ze was toen het café binnengestapt om te schuilen voor de regen terwijl haar echtgenoot de auto uit de parking onder het Schouwburgplein haalde.

Toen de cafébaas bleef weigeren om de gewenste antwoorden te geven, diepte V. een busje pepperspray uit haar handtas op en spoot in zijn richting. “Hij dreigde naar me, ik dacht dat hij me zou aanvallen”, aldus de vrouw. “Ik was echt bang.” Een toevallige stamgast kreeg echter een deel van het goedje in de ogen. Hij liep schade aan de ogen op. “Ik had helemaal niet de bedoeling die meneer kwaad te doen”, huilde V. “Het spijt me. Kon ik de klok maar terugdraaien. Ik zit hier nu op het beklaagdenbankje terwijl diegenen die me in het café hebben aangevallen vrijuit gaan. Dat frustreert me.” Haar advocaat Jan Leysen vroeg de rechter geen straf uit te spreken en te oordelen dat alles onopzettelijk gebeurde. In dat geval kan de vrouw de schade mogelijk op haar verzekering afschuiven. Vonnis op 14 juni. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier