Vrouw (36) terecht voor slagen en verwondingen aan stiefzoon

Een 36-jarige kleuterleidster moest zich donderdagmorgen in de rechtbank verantwoorden omdat ze haar stiefzoon tot twee keer toe geslagen zou hebben. Het jongetje was toen 6 jaar oud. “Ik heb volledig verkeerd gereageerd. Maar het is maar één keer gebeurd”, aldus de vrouw.

© iStock
© iStock

De emoties liepen donderdagmorgen behoorlijk hoog op. Een 36-jarige vrouw uit Brugge stond terecht voor slagen en verwondingen aan haar stiefzoon toen het jongetje zes jaar oud was. De feiten dateren al van augustus en december 2015, maar werden nu pas in de rechtbank behandeld. De mama van het jongetje J. stelde zich burgerlijke partij. Zijn vader en stiefmoeder zijn nog steeds getrouwd, maar J. gaat er niet meer. “En dat doet me nog steeds pijn. Ik blijf het gevoel hebben dat ons gezin zonder J. niet volledig is”, zei de stiefmoeder in tranen aan de rechter.

“Ik was gebroken”

Het eerste incident gebeurde in augustus 2015 in Vielsalm. J. was toen met zijn vader en stiefmoeder op weg naar de Ardennen. Zijn ouders waren in een vechtscheiding verwikkeld en dat woog ook op zijn stiefmoeder. Tijdens een discussie gaf zij de jongen twee vuistslagen in het gezicht. Zijn vader liet haar achter en bracht J. naar zijn moeder. Daarna keerde de man terug om zijn vriendin op te halen in de Ardennen. “Ik heb daar helemaal fout gereageerd. Maar ik was zo gebroken op dat moment. Er was toen ook al zoveel gebeurd. Ik ben echt niet trots op wat ik toen gedaan heb”, verklaarde de stiefmoeder in de rechtbank.

Psycholoog

Twee weken na dat incident keerde J. voor het eerst terug naar zijn vader en stiefmoeder. Maar in december 2015 ging het weer fout. Het jongetje liep verwondingen in zijn gezicht en op zijn rug op. “Gevallen tegen de verzorgingstafel toen ik me kwaad maakte en hij schrok”, verklaarde zijn stiefmoeder. En dat zei ook J. zelf. Maar bij de psycholoog vertelde hij toch dat zijn stiefmoeder hem had geslagen. In oktober 2016 besliste de vader van J. om geen contact meer met het jongetje te hebben en hem bij zijn moeder te laten.

Geen werk

Het parket vervolgde de stiefmoeder voor beide feiten. De procureur vorderde een gevangenisstraf van acht maanden met probatievoorwaarden. De vrouw gaf de eerste feiten toe, maar bleef bij haar versie over het tweede incident. “Ik zie die jongen graag. Ik besef dat ik verkeerd heb gereageerd, maar ik zou niets liever willen dan dat hij weer bij ons komt”, zei ze. Haar advocaat vroeg de opschorting voor het eerste feit en de vrijspraak voor het tweede. “Zij heeft momenteel geen werk, maar is van opleiding kleuterjuf. Dus een blanco strafregister is voor haar zeer belangrijk”, klonk het. De rechter spreekt zich op 7 januari uit. (TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.