Vrijspraak voor zinloos geweld op tram in Oostduinkerke door gebrek aan bewijzen

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een man uit De Panne is door de rechter vrijgesproken voor feiten van zinloos geweld op de tram in Oostduinkerke. Een bejaarde man werd er toen op het hoofd geslagen. De rechter vond te weinig bewijzen om S.D. te veroordelen.

De feiten gebeurden op 10 november 2018 op de tram die richting De Panne spoorde. Op beelden was te zien hoe een bejaarde man rustig in zijn zetel zat. “Plots stond de man achter hem recht en gaf hem vanuit het niets een slag op het achterhoofd”, sprak de procureur. “Daarna stapte de dader gewoon af. De feiten zijn des te ergerlijk omdat ze vanuit het niets gepleegd werden en gelet op de leeftijd van het slachtoffer is dat een verzwarende omstandigheid. Er werden hem foto’s voorgelegd en daaruit herkende hij S.D. meteen. Ik vraag 6 maanden cel en 1.200 euro boete.”

S.D. niet op beelden

Slachtoffer F. stelde zich burgerlijke partij en vraagt een schadevergoeding. De man heeft nog steeds schrik om opnieuw de tram te nemen. S.D. gaat vol voor de vrijspraak. “Er is geen enkel bewijs”, sprak zijn advocaat. “Hij was daar helemaal niet aanwezig. Hij neemt sporadisch de tram, maar is nog nooit afgestapt in Oostduinkerke. Hij spoort enkel van familie in Nieuwpoort naar huis in De Panne. De beelden van het incident zijn schandalig, dat vinden wij ook. Een oudere man zomaar slaan, dat doe je niet. Maar nogmaals: op de beelden is S.D. zeker niet te herkennen.” De rechter volgde die stelling nu. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.