Voyeuristische bediende plaatste spycamera’s op werkvloer

Redactie KW

Collega’s of jobstudentes op de werkvloer bespieden met kleine cameraatjes of zichzelf naakt aan de kopieermachine filmen? Een bediende van een bedrijf uit Harelbeke deinsde er niet voor terug om zijn voyeuristische of nudistische trekjes ook bij zijn werkgever te botvieren. Tot de bom barstte en ontslag volgde. Nu stond hij voor de correctionele rechtbank in Kortrijk terecht.

Een collega stapte op een dag verbouwereerd het kantoor van de zaakvoerder binnen. Via een internetlink was hij te weten gekomen dat D.W. op de bedrijfsvloer naakt rondliep en ook foto’s onder de rokken van vrouwelijke collega’s trok. Zonder dat ze door had wat er gebeurde, had hij ook eens zijn geslachtsdeel uit zijn broek gehaald en tegen de bips van een vrouwelijke collega aan geschurkt. De zaakvoerder diende klacht in en enkele uren later kon D.W. opgepakt worden. Het was hem wel al opgevallen dat de werknemer wel erg vaak op zijn gsm zat te tokkelen tijdens de werkuren. Dat was hem al eens op een berisping te staan gekomen.

Na de klacht volgde een huiszoeking in het bedrijf en kon de computer van de werknemer in beslag genomen worden. Daarbij kwam aan het licht dat er, onder meer op de toiletten, verschillende spycamera’s op de werkvloer waren geïnstalleerd. Foto’s van collega’s plukte hij via hun accounts weg en bewerkte die in een seksuele context. “Een zeer bizarre en zorgwekkende seksualiteitsbeleving”, vond de openbare aanklager. Het eiste een celstraf van 30 maanden met begeleidende voorwaarden.

“Zeer laakbaar en abnormaal”, moest ook zijn advocaat toegeven. “Maar geen aanranding van de eerbaarheid omdat die vrouw niet bewust was dat hij met ontbloot geslachtsdeel tegen haar aan wreef. En geen voyeurisme zolang er geen bloot te zien is. Maar hij heeft veel spijt.” D.W. vloog 2 maanden in voorhechtenis en zag volgens zijn advocaat zwarte sneeuw. “Elf jaar lang werkte hij zonder problemen voor de firma en deed zijn taak goed. Met het onderzoek werkte hij goed mee.” Vier slachtoffers stelden zich burgerlijke partij en vroegen elk 5.000 euro morele schadevergoeding. Vonnis op 14 april. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.