Voorwaardelijke straf na 2 kopstoten aan partner in Menen

Redactie KW

Een discussie tussen een koppel in Menen eindigde op 21 februari met twee kopstoten. Daarom veroordeelde de Kortrijkse strafrechter de 47-jarige man woensdag tot een volledig voorwaardelijke celstraf van 8 maanden en een voorwaardelijke boete van 800 euro. “Ik voel me niet begrepen”, klonk het na heel wat aandringen van de rechter.

“Plots werd het zwart voor mijn ogen.” Dat verklaarde David C. aan de politie nadat hij op 21 februari zijn partner twee kopstoten had verkocht. “Hij is altijd agressief. Ik wil scheiden maar voorlopig wonen we nog samen”, aldus het slachtoffer. “Maar ik wil dat hij me niet meer bedreigt of slaat.” “Ik ontken niets”, klonk het gelaten bij C. “Ik heb het gedaan en heb daar spijt van. Ik heb geen zin om me te verdedigen. Maar het gebeurde niet zomaar. Ik voel me niet begrepen en kamp met een alcoholprobleem. Daar neem ik medicatie voor. Ik begrijp dat ze na de agressie wil scheiden.”

Hij toonde zich bereid voorwaarden te volgen en die legde de rechter dan ook op. Volgt hij die niet, dan wordt de uitgesproken celstraf en boete effectief. Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van 500 euro toegekend. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.