Voortvluchtige gevangene terecht voor bedreigen politie in Menen: “Ik zal de gaskraan opendraaien”

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 37-jarige man bleek al 2 jaar op de vlucht nadat hij niet uit penitentiair verlof terugkeerde. Hij kon op 6 oktober 2020 in Menen ingerekend worden na een klacht over geluidsoverlast. Maar dat verliep niet zonder slag of stoot, waardoor hij nu voor de rechtbank in Kortrijk nog eens 8 maanden extra celstraf riskeert voor gewapende weerspannigheid.

Op 6 oktober repten agenten van de politiezone Grensleie zich naar een woning in Menen omdat het er blijkbaar te luid aan toe ging. Ter plaatse vonden ze de bewoonster en een onbekende man. Hij kon zijn identiteitskaart niet voorleggen. De agenten hadden een vermoeden dat het om Christopher P. ging, die al meer dan 2 jaar vrij rondliep terwijl hij eigenlijk in de cel moest zitten.

“Tijd winnen”

Dat vermoeden werd even later bevestigd maar toen de agenten hem wilden arresteren, trok hij zich terug in de keuken en dreigde er mee de gaskraan open te draaien, hete frituurolie over de agenten te gooien of met een mes uit te halen. “Ik wou gewoon wat tijd winnen. Dat gaf me de mogelijkheid om mijn moeder telefonisch te verwittigen dat ik opnieuw naar de gevangenis zou moeten. Ik was in paniek, maar had niet de bedoeling iemand te verwonden”, aldus P. “Ik moet nog tot begin 2023 in de cel blijven, maar daarna wil ik na een verblijf van 12 jaar in de cel mijn leven buiten opnieuw beginnen. Ik heb niemand bedreigd. Het zogeheten mes was een aardappelschiller.”

Wel dreiging

Zes agenten van de politiezone Grensleie stelden zich burgerlijke partij na de gewapende weerspannigheid en vroegen elk 500 euro morele schadevergoeding. “We moesten ons terugtrekken, er was wel degelijk dreiging”, aldus één van hen. Vonnis op 15 november. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.