Voor rechter na zinloos geweld tegen 2 vrouwen

Redactie KW

Een man uit Lo-Reninge staat voor de rechter in Ieper voor zinloos geweld op de kerstmarkt in Ieper, waar hij een vrouw met een fles op het hoofd zou hebben geslagen. Ook staat hij terecht voor geweld tegen 2 politiemensen.

Op de Ieperse kerstmarkt van december 2018 kregen 2 vrouwen te maken met geweldenaar G.B. Een van de slachtoffers kreeg een vuistslag in het gezicht en werd daarbij knock-out geslagen. De andere vrouw werd met een colaflesje op het achterhoofd geslagen en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. “Die vrouw is nog altijd bang als er iemand achter haar staat”, aldus haar raadsman Curd Vanacker.

Op een ander moment ging G.B. door het lint tegen 2 politiemensen aan een rotonde aan de Zuiderring in Ieper. Hun raadsman, Thomas Vandemeulebroucke, spreekt van brut geweld tegen de slachtoffers. “Die man sloeg een van hen in het gezicht, terwijl hij een vrouwelijke inspecteur bij de heupen greep en haar in het gezicht kuste”, klinkt het.

De openbare aanklager vordert een celstraf deels met uitstel tegen de beklaagde. “Het gaat om buitensporig geweld, dit is heel ernstig”, klinkt het bij de aanklager.

“Het dossier is doordrongen van de alcohol”, zegt meester Dimitri Vandenbroucke, die de man verdedigt. G.B. ontkent een deel van de feiten. Hij zegt een van de vrouwen op de kerstmarkt niet te hebben geslagen en ook een van de politiemensen zou hij niet hebben aangeraakt. G.B., die aan zijn drankprobleem zou werken en al 7,5 maanden droog zou staan, vraagt een werkstraf. “Besef jij eigenlijk wel welke zware letsels jij bij je slachtoffers kan veroorzaken met zo’n gedrag?”, zuchtte de rechter nog. Vonnis op 15 juli. (CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier