Vluchteling buit zwakbegaafde echtgenote uit als prostituee in Brugge

Redactie KW

Een 22-jarige Afghaan uit Brugge riskeert in de Brugse rechtbank 30 maanden cel voor mensenhandel en uitbuiting van prostitutie.

Eind november vorig jaar stapte de toen negentienjarige L. naar de Brugse politie. Het zwakbegaafde meisje verklaarde dat ze werkte als prostituee en dat een klant haar met vals geld betaald had. Omdat de jonge vrouw onder bewindvoering bleek te staan vroeg de politie door en kwam aan het licht dat ze zich onder druk van haar man moest prostitueren. Ze had S.S., een politiek vluchteling uit Afghanistan, leren kennen in het prostitutiemilieu en was met hem gehuwd. Ze bekeerde zich zelfs tot de Islam.

Onderzoek wees uit dat S.S. het meisje volledig in zijn macht had. “Het slachtoffer werd geregeld geslagen en moest haar inkomsten afgeven aan de beklaagde”, stelde de procureur. “Hij voerde haar rond naar klanten en verplichtte haar om te bellen zodat hij kon horen was zich in de kamer afspeelde.”

Het slachtoffer werd naar een instelling overgebracht en S.S. werd in de boeien geslagen. hij werd in voorwaardelijke vrijheid gesteld, maar hield zich niet aan het contactverbod met het slachtoffer waardoor hij opnieuw in de cel belandde. Volgens zijn advocaat was er geen sprake van dwang. “Die vrouw was al prostituee voor zij mijn cliënt leerde kennen”, pleitte hij. “En tijdens zijn opsluiting verscheen haar naam opnieuw op de prostitutiewebsite Redlights.be.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten