Vijftiger die in Oostende luidruchtige jongeren bedreigde met luchtdrukgeweer riskeert een jaar cel

© iStock
Redactie KW

Een 51-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar celstraf voor bedreigingen en verboden wapenbezit in Oostende.

Op 4 augustus vorig jaar verbleef J.D. met zijn gezin in een appartement aan de Van Iseghemlaan in Oostende. Ze waren er op vakantie maar enkele luidruchtige jongeren deden die warme zomeravond zijn potje overkoken. De man, die al meerdere nachten op rij uit zijn slaap werd gehouden, nam een luchtdrukgeweer en zwaaide daarmee door het raam naar de jongeren. “Ofwel zijn jullie stil ofwel jaag ik een bol door jullie kop”, dreigde hij.

Zware feiten

Het nachtlawaai bleef aanhouden waarop de vijftiger naar beneden kwam. Volgens het parket richtte hij het wapen nogmaals op de jongelui. Procureur Jochen van Aalst tilt zwaar aan de feiten. “Het verschil met een echt wapen was niet te zien”, stelde hij. “De toegesnelde politieagenten hadden hun wapens getrokken en gericht op de beklaagde. Als zij niet zo professioneel hadden gehandeld, was dit slecht kunnen aflopen.”

Al twintig maanden cel

J.D. werd in 2016 voor de Antwerpse rechtbank al eens veroordeeld tot twintig maanden cel voor opzettelijke slagen en verwondingen. Voor de feiten met het bolletjesgeweer vroeg hij vrijdag een werkstraf. “Ik ging door een moeilijke periode”, verantwoordde hij zich. “Ik had die jongeren al meermaals gevraagd om stiller te zijn.” De rechtbank doet uitspraak op 17 februari. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.