Vijf verdachten die fan van Manchester City aanvielen blijven nacht in de cel en worden donderdag voorgeleid

De feiten speelden zich af na de match van Club Brugge tegen Manchester City in de Champions League op dinsdagavond. © (Foto BELGA)
Bron: Belga

Alle vijf verdachten die verhoord werden in het onderzoek naar de agressie tegen een fan van voetbalclub Manchester City op de parking langs de E40 in Drongen, moeten een nacht in de cel blijven en worden donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Gent. Dat werd uit goede bron vernomen en het Oost-Vlaamse parket bevestigt de voorleidingen.

De 63-jarige man raakte dinsdagavond zwaargewond nadat hij als fan van Manchester City het slachtoffer werd van agressie op de parking langs de E40 in de Gentse deelgemeente Drongen. Het parket bevestigde eerder het incident, dat rond 22.40 uur plaatsvond. “Een man die een sjaal droeg van Manchester City, was na de voetbalmatch tussen Club Brugge en Manchester City met de wagen gestopt op de snelwegparking in Drongen en had zich naar de shop begeven. Volgens de eerste vaststellingen van het onderzoek zou zijn voetbalsjaal in de shop afgenomen zijn door een verdachte en stapte deze ermee naar buiten. Daaropvolgend kwam het slachtoffer in confrontatie met enkele verdachten op de parking, en belandde hij op de grond na fysieke agressie”, stelde het parket.

Volgens de zoon van het slachtoffer hebben getuigen gezien dat zijn vader een slag op het hoofd kreeg en waren de verdachten supporters van Club Brugge. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij ligt nog altijd in een coma maar zijn toestand is stabiel.

De politie pakte in de nacht van dinsdag op woensdag vijf personen op. Ze werden woensdag verhoord, maar het mogelijke aandeel van elk van hen moet nog uitgeklaard worden. Alle vijf verdachten moeten een nacht in de cel blijven, bevestigt het parket. Ze worden donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Gent, die zal beslissen of ze aangehouden worden. Het parket geeft verder geen commentaar op het onderzoek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.