Viervoudige kaakbeenbreuk wel degelijk gevolg van slagen: tweelingbroers uit Deinze krijgen celstraf na vechtpartij in Tielt

© Getty Images
Redactie KW

Drie mannen, onder wie tweelingbroers uit Deinze, hebben voor de Brugse rechtbank cel- en werkstraffen gekregen voor hun aandeel in een zware knokpartij in danscafé Pièce Unique in Tielt. Een slachtoffer liep daarbij een viervoudige kaakbeenbreuk op.

In de nacht van 26 op 27 januari 2019 werd een jongeman bij het verlaten van danscafé Pièce Unique in Tielt tegen de grond geslagen. Er was op dat moment al een schermutseling aan de gang. Hoewel het slachtoffer bewusteloos was, kreeg hij volgens de procureur nog verscheidene schoppen en slagen te verwerken. “Zijn kaak was op vier plaatsen gebroken”, verduidelijkte hij. “Verscheidene tanden waren afgebroken en hij had ook een open wonde aan het hoofd.”

Tegenstrijdige verklaringen

Er waren geen camerabeelden van de feiten en de betrokkenen legden uiteenlopende verklaringen af. Uiteindelijk werd een 26-jarige tweeling uit Deinze voor de rechter gedaagd. De procureur vroeg voor M.G. en G.G. respectievelijk twee jaar en achttien maanden cel. De broers werden in het verleden al meermaals veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Hun advocaat wees op de vele tegenstrijdige verklaringen in het dossier en vroeg de vrijspraak. “Volgens mijn cliënten kwam het slachtoffer ongelukkig ten val en viel hij op zijn kin”, pleitte hij. “Het is totaal niet bewezen dat zij het slachtoffer sloegen.”

100 uur werkstraf

De rechter dacht daar maandag evenwel anders over en gaf M.G. en G.G. respectievelijk vijftien en twaalf maanden effectieve celstraf. De wetsdokter had dan ook vastgesteld dat de letsels het gevolg waren van een vuistslag, en niet van een val. In de zaak werd ook Q.G. (22) uit Aalter veroordeeld. Hij kreeg 100 uur werkstraf voor zijn beperktere aandeel in de feiten. Aan het slachtoffer moeten de drie beklaagden een voorlopige schadevergoeding betalen van 3.000 euro. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.