Vier verdachten van bedreigingen tegen Van Quickenborne zijn aangehouden

© (Foto BELGA)

In het onderzoek naar de bedreigingen aan het adres van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zijn dinsdag de Nederlandse verdachten voor de Kortrijkse raadkamer verschenen. Ze worden alle vier aangehouden, zo bevestigt het parket. Ze zouden van plan geweest zijn om Van Quickenborne te ontvoeren.

Op 24 september raakte bekend dat de woning van Van Quickenborne in Kortrijk onder verhoogde beveiliging was geplaatst door een mogelijke dreiging. Over de precieze aard werd niet gecommuniceerd, maar er zouden plannen geweest zijn om de minister van Justitie te ontvoeren.

In een achtergelaten wagen werd een wapen, spanbandjes en flessen benzine aangetroffen. Van Quickenborne en zijn gezin werden overgebracht naar een safe house. In Den Haag en Leidschendam werden in de nacht van 23 op 24 september drie verdachten opgepakt. Een vierde werd een dag later in Den Haag ingerekend.

Vandaag/dinsdag zijn ze voor de Kortrijkse raadkamer verschenen. Die heeft besloten dat de vier verdachten voorlopig in de cel blijven terwijl het onderzoek verder loopt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier