https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vier maanden na veroordeling door jeugdrechter voor afpersingen: 18-jarige perst met 5 minderjarigen geld en bankkaart af in park in Ingelmunster

Redactie KW

Amper vier maanden na een veroordeling door de jeugdrechter perste een 18-jarige jongeman uit Kortrijk in een park in Ingelmunster samen met 5 minderjarige kompanen geld en een bankkaart van een andere jongeman af. Goed voor zijn eerste verschijning als volwassene voor een correctionele rechtbank. “Ik was naïef en liet me meeslepen”, verontschuldigde hij zich.

Op 20 juni 2020 moest het slachtoffer een briefje van 50 euro en 4 euro muntstukken aan het groepje jongeren afgeven. Toen de daders ook naar zijn bankkaart en pincode vroegen, weigerde hij aanvankelijk die te geven. Het kwam hem op een kopstoot te staan, waarna hij toch maar gehoorzaamde. In de ING-bank werd vervolgens met de kaart 120 euro van zijn rekening gehaald. Dankzij camerabeelden van de bank en aan het station in Ingelmunster konden de zes daders geïdentificeerd worden. Vijf bleken minderjarig, de Kortrijkzaan had pech want was net 18 geworden. Daarom verscheen hij dit keer niet langer voor de jeugdrechter maar voor de correctionele rechtbank.

Aan de rechter vertelde hij dat het slachtoffer niet zo onschuldig was. “Eigenlijk hadden we er met hem afgesproken om een lading ketamine te kopen, maar het was de bedoeling hem te rippen”, klonk het. “Ik deed niets maar was er wel bij en deed niets om het te voorkomen.” Door zijn veroordeling door de jeugdrechter moet hij zich vandaag aan een avondklok houden. Na 20u mag hij niet meer buiten. Ook dat verloopt niet van een leien dakje want op 28 augustus bleek hij na 20u niet thuis. “Ik stond wat verderop in het Gebroeders Vanraemdonckpark gewoon een sigaretje te roken”, legde hij aan de rechter uit. Naar eigen zeggen laat hij zich nu begeleiden en herstelde hij het contact met zijn ouders. Zijn advocate vroeg of hij er zonder straf vanaf kon komen om zijn blanco strafregister als volwassene te kunnen behouden. De jongeman toonde zich wel bereid enkele voorwaarden te volgen. Vonnis op 18 oktober. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.