https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vier maanden extra voorwaardelijke celstraf voor ‘schrik van Wevelgem’ na weerspannigheid en bedreigingen aan agenten

Redactie KW

Iets meer dan 1 maand nadat hij voor belaging van drie ex-vriendinnen een voorwaardelijke celstraf van 14 maanden kreeg, deed de rechter in Kortrijk er voor Ike M. (30) uit Wevelgem nog eens vier maanden bij voor weerspannigheid en bedreigingen aan het adres van agenten.

Net zoals de rechter halfweg juli gaf ook de rechter hem nog een allerlaatste kans door geen effectieve celstraf op te leggen maar hem wel te verplichten begeleiding en voorwaarden te volgen.

“Als mijn hond iets overkomt, snij ik je kop er af.” Of “mongool”. Fraai was het niet hetgeen Ike M. op 1 juni naar het hoofd van agenten van de politiezone Grensleie slingerde. De agenten waren naar de woning van de grootouders van Ike M. afgezakt omdat hij er onder invloed met een machete stond te zwaaien.

De komst van de agenten werkte als een rode lap op een stier. M. gaf zijn hond het bevel om aan te vallen, slingerde tal van verwijten naar hun hoofd en spuwde zelfs.Ike M. is allerminst een onbekende voor de politie en het gerecht. Hij heeft al een rijk gevuld strafregister met veroordelingen voor zware verkeersinbreuken, diefstallen, drugs, belaging en opzettelijke slagen en verwondingen.

Halfweg juli nog werd hij veroordeeld tot 14 maanden cel nadat hij enkele ex-vriendinnen enkele jaren stalkte. “Het spijt me en ik schaam me enorm dat ik me zo heb gedragen tegenover die agenten”, zei Ike M. tegen de rechter. “Ik hoop dat ik nog een kans krijg, ik zou ze echt grijpen. Ik wil zo snel mogelijk werk vinden zodat ik schadevergoedingen kan beginnen aflossen.

De rechter sprak in de lijn van de veroordeling halfweg juli ook een extra voorwaardelijke celstraf van 4 maanden uit. Hij moet zich wel laten begeleiden voor zijn agressie- en alcoholprobleem. Sinds begin juni verblijft hij in de cel. Wellicht zal hij die binnenkort mogen verlaten. Aan vijf agenten moet hij in totaal 3.250 euro schadevergoeding betalen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten