https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vier maanden cel voor ex-Deliverookoerier voor betasten dames in Kortrijk

Redactie KW

Een 29-jarige ex-Deliverookoerier is door de Kortrijkse strafrechtbank veroordeeld tot een effectieve celstraf van 4 maanden en een boete van 400 euro voor het betasten van twee vrouwen in Kortrijk.

Zowel op 14 als op 21 december sloeg Karim V. toe. Telkens sprak hij in de stad een vrouw aan. In zijn Deliveroo-uitrusting vroeg hij hen eerst naar een straatnaam, daarna maakte hij een opmerking over vuil op de broek of de jas. “Een excuus om de vrouwen over de poep te wrijven”, klonk het bij het openbaar ministerie. “Ik vond die aanrakingen onverwacht en intimiderend”, legde een slachtoffer uit.

Samen met een collega die hetzelfde overkwam, stelde ze zich burgerlijke partij en vroeg een schadevergoeding van 250 euro. Op de werkvloer hoorden ze van elkaar wat hen was overkomen. Ze vonden dat ze dit niet zomaar konden laten passeren. De dader kregen ze op de rechtbank niet te zien want hij liet verstek gaan. Halfweg 2020 liep hij al eens 6 maanden voorwaardelijke celstraf op voor identieke feiten.

De man werkt ondertussen niet meer als koerier voor Deliveroo. “Het omschreven gedrag van deze voormalige koerier is onaanvaardbaar en is niet representatief voor de duizenden koeriers die dagelijks maaltijden leveren”, aldus Rodolphe Van Nuffel, hoofd van corporate affairs bij Deliveroo. “Bij Deliveroo veroordelen we alle vormen van geweld, en integriteit en inclusiviteit liggen ons nauw aan het hart.” (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten