Vier jaar cel voor vrouw na messteek in rug (ex-)vriend dag voor verhuis, man vrijgesproken

Redactie KW

Een 53-jarige vrouw uit De Haan moet niet meer terug naar de gevangenis als ze zich voor haar alcoholprobleem laat begeleiden. Ze zat al bijna 5 maanden in de cel nadat ze op 23 oktober 2019 haar vriend (56) een messteek in de rug gaf. Dat gebeurde een dag voor ze samen van Waregem naar een nieuwe woning in Harelbeke zouden verhuizen. De vrouw kreeg 4 jaar cel, maar de rechter sprak slechts 15 maanden als effectieve straf uit, als ze haar laat behandelen. De man werd vrijgesproken voor een vermeende eerste aanval op de vrouw.

Het koppel leerde elkaar in november 2017 kennen in een ziekenhuis in Kortrijk. Beiden waren er opgenomen voor problemen met alcohol en medicatie. Ze startten een relatie en zouden halfweg 2019 zelfs huwen. Plannen die een week voor de trouwdatum geannuleerd werden. Ze gingen dan maar wettelijk samenwonen bij D.V. in Waregem.

Op 24 oktober 2019 zouden D.V. en S.G. naar een nieuwe woning van haar in Harelbeke verhuizen. De verhuislift en -wagen waren al besteld maar zover kwam het nooit. De dag voordien, na een hele dag inpakken en voorbereiden maar ook een hele dag discussies over de inrichting van de woning en de gezamenlijke rekening en een hele dag drinken, liep het grondig fout. Na een telefoontje naar de noodcentrale trof de politie de man rond 23.30 uur in de gang van zijn woning in Waregem in een plas bloed aan. Hij had een messteek in de rug gekregen, liep een klaplong op en overleefde ternauwernood. S.G. had ook twee snijwonden aan de hals.

“Ik zat op het toilet toen hij plots voor me stond en me met een mes aanviel. Ik heb me verweerd en uiteindelijk het mes in zijn rug gestoken”, aldus de vrouw. “Gelogen”, aldus de man. “Ze bracht die verwondingen aan haar hals zelf toe. Ze verklaarde dat ook zelf aan de telefoon toen ze naar de hulpdiensten belde.” Omdat haar verklaringen ook niet strookten met de vaststellingen van de wetsdokter twijfelde de rechter aan het verhaal van de vrouw en sprak D.V. vrij. Hij krijgt ruim 13.000 euro schadevergoeding van zijn ex-vriendin.

Het koppel verbleef na de steekpartij bijna 5 maanden in voorhechtenis. Beiden hadden zo’n 2 promille alcohol in het bloed op de avond van de steekpartij. Hij verhuisde ondertussen naar Deerlijk, zij naar De Haan. Sinds de steekpartij hadden ze geen contact meer. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten