Vier jaar cel dreigt voor vijftiger voor verkrachting vriendinnetje zoon

Redactie KW

Er hangt een 58-jarige man uit Meulebeke een effectieve celstraf van 4 jaar boven het hoofd voor verkrachting en aanranding van een mentaal beperkt vriendinnetje van zijn eigen zoon. Het misbruik zou plaatsgevonden toen ze bij hem thuis bleef overnachten. De aanrandingen gaf hij toe, de verkrachting niet.

Op 15 november 2019 startte het onderzoek nadat het 20-jarige meisje in de instelling waar ze verbleef haar verhaal had gedaan. Plots veranderde haar gedrag en vertelde ze dat D.D. haar had gezoend, aan de borsten had aangeraakt maar ook had verkracht. Dat gebeurde volgens haar toen ze tijdens bepaalde weekends in de woning van D.D. en zijn zwakbegaafde zoon bleef slapen. Het meisje was met de zoon bevriend.

De vijftiger bekende dat hij het meisje regelmatig aan de borsten betastte. “Ik ben een borstenman”, vertelde hij. “Maar ik begrijp niet hoe het komt dat ik het opnieuw heb gedaan.” Hij refereerde daarbij zelf naar een veroordeling uit 2019 voor de verkrachting van zijn eigen dochter. “Maar van verkrachting is er dit keer geen sprake.” “Waarom zou een mentaal beperkt meisje daar over liegen”, counterde de openbare aanklager. De ouders van het slachtoffer stelden zich geen burgerlijke partij en vroegen geen schadevergoeding. Vonnis op 14 april. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.