Veroordeling (ex-)vriend Miss België omgezet in voorwaardelijke straf

Keita Losene met zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke. © LSi
Redactie KW

De rechter in Kortrijk heeft op verzet de straf van de (ex-)vriend van huidig Miss België Kedist Deltour (24) omgezet van een effectieve naar een voorwaardelijke celstraf van 5 maanden. Hij was in 2016 betrokken bij straatgevechten tussen groepjes van Afghaanse en Afrikaanse origine in Kortrijk.

Keita Losene (23) was tot voor kort al twee jaar samen met Belgiës mooiste. Een spierbundel met wie je het niet aan de stok wil krijgen op het eerste zicht. Wereldkampioen MMA (mixed martial arts) ook. Hij maakte er geen geheim van dat hij vroeger zijn gevechtskunsten wel eens op straat toonde, met een veroordeling tot gevolg. Hij maakte zich wel sterk dat dit verleden tijd was.

Toch bleef precies dat verleden hem achtervolgen. Begin september 2021 vloog hij na een politiecontrole in Heule (Kortrijk) een week de cel in. De agenten hadden immers opgemerkt dat er een bevel tot gevangenneming tegen Keita was uitgevaardigd door het gerecht. Een gevolg van een veroordeling tot een effectieve gevangenisstraf van 5 maanden die hij in februari 2020 bij verstek opliep voor betrokkenheid bij straatgevechten in 2016 tussen groepjes van Afghaanse en Afrikaanse origine in Kortrijk.

Verzet

Omdat hij geen officieel adres in ons land heeft, vloog hij in de cel. Na een verblijf van een week mocht hij die wel opnieuw verlaten. In afwachting van zijn proces op verzet moest hij zich de voorbije weken wel aan enkele voorwaarden houden. Zo moest hij onder meer bij Kedist wonen en zich dagelijks om 16 uur bij de politie aanmelden.

Losene tekende verzet aan tegen de veroordeling bij verstek en vertelde aan de rechter dat hij niet meer de jongen is die hij in 2016 was. Hij bekende schuld maar beterde sindsdien zijn leven, zo klonk het. Keita vroeg de rechter de effectieve celstraf om te zetten in een voorwaardelijke celstraf en die ging daar op in. De gerechtelijke problemen van Keita Losene zorgden er ondertussen voor dat Kedist Deltour onlangs hun relatie verbrak. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.