Verkrachtte 28-jarige man een vriendin van zijn lief na flirterig avondje? Parket eist 3 jaar cel, hij ontkent

Redactie KW

De Veurnse strafrechter buigt zich over een opvallende zedenzaak: een 28-jarige man uit Brakel wordt verdacht van aanranding en verkrachting van een goede vriendin (25) van zijn eigen lief. Dat gebeurde na een nochtans ‘gezellig’ en ‘flirterig’ avondje in Nieuwpoort, waarbij volgens de verdediging gefantaseerd werd over een triootje. De man riskeert 3 jaar cel maar ontkent verkrachting en aanranding. “Hij smeekte nochtans achteraf om niet naar de politie te stappen.” Het slachtoffer eist 10.000 euro.

De feiten vonden plaats op 20 juli 2020 in Nieuwpoort, in de woning van de moeder van de partner van de beklaagde. Het zou een leuk avondje aan zee worden, aan de vooravond van de nationale feestdag. Het slachtoffer uit Wetteren bleef slapen op de sofa. “Maar daar werd ze ‘s nachts wakker toen ze betast werd door de beklaagde, terwijl zijn eigen vriendin lag te slapen. Er was op dat moment zelfs al penetratie met de vingers. Mijn cliënte wenste dit geenszins en duwde de beklaagde weg, waardoor die achterover viel. Dit is een heel erg traumatische gebeurtenis voor mijn cliënte geweest, die diepe psychologische sporen nalaat. Daarom is 10.000 euro als schadevergoeding op zijn plaats. Ze zal nog psychologische hulp nodig hebben”, klonk het pleidooi van de advocate van het slachtoffer.

3 jaar celstraf gevorderd

Ook de procureur vond de feiten meer dan bewezen. “De beklaagde zegt dat alles met toestemming gebeurde. Maar waarom stuurt hij dan achteraf berichtjes waarin hij toegeeft over de schreef te zijn gegaan, maar ook om te smeken niet naar de politie te stappen? Die berichtjes zijn doorslaggevend in het onderzoek. De feiten zijn heel ernstig. Ik vorder 3 jaar celstraf maar laat wel de mogelijkheid open voor uitstel of voorwaarden, gezien zijn blanco strafregister”, aldus de procureur tijdens het proces.

Opgestaan met dorst, maar nog seksueel geprikkeld

De verdediging ging ondanks de berichtjes resoluut voor de vrijspraak. “Wat is daar gebeurd die avond? Er werd veel alcohol genuttigd en de gesprekken draaiden rond liefde, relaties, seks en avontuurtjes. Er werd ook gefantaseerd over het hebben van een triootje en iedereen was seksueel geprikkeld”, begon de advocaat van de beklaagde zijn pleidooi. “De burgerlijke partij voelde zich plots niet lekker en legde zich te slapen in de sofa. Mijn cliënt en zijn partner gingen naar boven om te slapen. Op een bepaald moment stond hij op, omdat hij dorst had. De vriendin van zijn lief was wakker. Mijn cliënt was nog steeds seksueel geprikkeld en dacht aan een triootje. Hij is naast haar komen zitten en ze begonnen te kussen. Dat duurde ongeveer een minuut. Er is toen nooit een signaal geweest dat ze dit niet wilde”, ging de raadsman verder.

“Er was geen vuiltje aan de lucht”

“Hij heeft toen over haar borsten gewreven. Er kwam evenmin een signaal dat ze dit niet wou. Hij is haar daarna ‘onderaan’ beginnen stimuleren. Pas na tien seconden riep ze plots ‘STOP’ en duwde ze mijn cliënt achterover. Hij was stomverbaasd en zag dat totaal niet aankomen. Daarna heeft ze zich omgedraaid in de zetel en is hij ook opnieuw gaan slapen. ‘s Morgens bleek er geen vuiltje aan de lucht en zijn ze zelfs nog met drie in bed gaan liggen! ‘s Middags zijn ze nog samen gaan lunchen en was de sfeer goed. Onbegrijpelijk dat er achteraf plots per telefoon dergelijke beschuldigingen van verkrachting en aanranding komen. Mijn cliënt is een heel deftige jongen die nooit iemand zou aanraken indien die persoon dat niet wil. Misschien heeft hij bepaalde signalen verkeerd geïnterpreteerd, dat kan. Maar nooit heeft hij haar hardhandig vastgegrepen of verplicht tot iets”, aldus de advocaat. Hij vroeg de vrijspraak over de volledige lijn.

Emotioneel slachtoffer

Het slachtoffer reageerde zelf erg emotioneel op het proces. “Ik wil benadrukken dat ik hier niets mee te winnen heb. Hij weet maar al te goed wat hij gedaan heeft! Op geen enkel moment heb ik interesse getoond in hem. Hij wachtte bewust tot ikzelf en zijn lief lag te slapen. Hij nam heel veel van me af: mijn zelfvertrouwen, nachtrust en goede vriendschap. Zijn verklaringen houden geen steek”, snikte de jonge vrouw. Haar advocate wees nogmaals op het feit dat berichtjes en telefoongesprekken genoeg waren als bewijs. “Smeekbedes om niet naar de politie te stappen, zeggen dat je naar een seksuoloog zal gaan… Hij wist maar al te goed wat boven zijn hoofd hing”, klonk het nog.

De verdediging repliceerde: “Dat bezoek aan die seksuoloog had een compleet andere insteek. De beklaagde en zijn partner hadden een andere kijk op de openheid van hun relatie, zo bleek. Daar wilden ze aan werken. Maar mijn cliënt heeft geen problematiek rond seksuele driften”, klonk het nog. De rechter buigt zich erover en velt vonnis op 19 oktober. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier