Vergevingsgezinde, zwangere vriendin pleit voor nog een kans voor agressieve twintiger

Redactie KW

“Jens verdient nog een kans. Ik ben zwanger van zijn kindje en wil hem graag bij mij bij de bevalling.” De vriendin van Jens V. (27) hield maandag voor de correctionele rechtbank een pleidooi voor haar vriend, die haar nochtans enkele keren hardhandig aanpakte. De openbare aanklager was minder vergevingsgezind en vorderde een effectieve celstraf van 1 jaar.

Sinds februari 2020 vormt Jens V. een koppel met de dame en haar twee kinderen. Op 26 december 2020 liepen de kinderen een eerste keer naar de buren omdat er tussen hun mama en V. een luide discussie was. Slagen vielen er niet maar na een eerste tussenkomst mochten de agenten al snel terugkeren naar Moorsele (Wevelgem). V. bleek er onder meer in de buik van zijn zwangere vriendin te hebben gestampt. Later die avond brak hij in, beschadigde de inboedel, liep in ontbloot bovenlijf rond en liep weer weg.

Drie dagen later herhaalde het scenario zich. De vriendin werd in het gezicht gespuwd, kreeg slagen, bedreigd met hamer en fles en kaarsvet op haar gegooid. Met een flas deodorant en een aansteker stak hij ook een dekbedovertrek in brand. Het brandje kon V. zelf blussen en van de onderzoeksrechter kreeg hij voorwaarden opgelegd. Zo mocht hij niet meer bij zijn vriendin in de buurt komen, moest hij zich aan een avondklok houden en zich voor zijn alcoholprobleem laten begeleiden. Op 12 april bleken die voorwaarden flagrant verbroken en vloog V. uiteindelijk wél de cel in. Daar verblijft hij vandaag nog altijd. “Maar ik zie hem graag en ben bereid hem opnieuw op te vangen, tot hij ergens kan opgenomen en behandeld worden voor zijn problemen”, bleef zijn vriendin zich van haar meest vergevingsgezinde kant tonen. “Ik ben ook niet altijd de gemakkelijkste en legde misschien zelf te veel druk op Jens. Hij was tijdens de coronaperiode een schitterende pluspapa, onderhield de tuin, voerde schilderwerken uit,… Het is nu moeilijk om de zwangerschap alleen te moeten doorspartelen.”

De advocaat van Jens V. vroeg de rechter de effectieve celstraf tot de periode van voorhechtenis te beperken en de rest met probatievoorwaarden op te leggen. “Door alcohol wordt hij agressief, dat is de kern”, aldus advocaat Koen Bentein. “Maar nu voelde hij voor het eerst in de cel wat er kan gebeuren al geboden kansen niet gegrepen worden. Nu is het moment om een nieuw leven op te starten.” “Je bent amper 27 en bent al 5 keer veroordeeld. Het mag nu stoppen”, vond de rechter. Vonnis op 21 juni. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier