Verdachte steekpartij in Izegem aangehouden voor poging tot moord

Olaf Verhaeghe

De 47-jarige man die verdacht wordt van de zware steekpartij langs de Rijksweg in Izegem blijft in de cel, zo meldt het parket van Kortrijk maandagmiddag. Hij erkende de messteken te hebben toegebracht aan het 72-jarige slachtoffer. De man blijkt geen onbekende voor politie en justitie. Het slachtoffer verkeert intussen niet langer in levensgevaar.

Zondagavond liep in het een kleine vervallen hoeve aan de Rijksweg vlak bij frituur den Ast in Izegem gruwelijk fout. Omstreeks 18.40 merkten passanten een bloedende man in het midden van de Rijksweg op. Hij bleek kort daarvoor meerdere messteken te hebben gekregen. Het slachtoffer, een 72-jarige man uit Deerlijk, werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Daar kon zijn toestand gestabiliseerd worden. De man verkeert intussen niet langer in levensgevaar.

Kort na de feiten kon een verdachte worden geïdentificeerd en zonder problemen worden gearresteerd. Het gaat om een man van 47 die vlak bij woont, zo meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. Verdachte en slachtoffer kenden elkaar al langer, zo woonde de veertiger in een woning die de man uit Deerlijk hem aanbood. De steekpartij kadert volgens het parket in een ‘escalerend conflict tussen beiden’.

Tijdens het verhoor gaf de verdachte al toe meerdere messteken te hebben toegebracht. Hij werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter en op verdenking van poging tot moord verder aangehouden. Vrijdag verschijnt de 47-jarige man voor de Raadkamer. De man is geen onbekende voor politie en justitie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.