Veertiger terecht voor verspreiding pamflet met naaktbeelden na afgesprongen virtuele date

Redactie KW

Afgewezen na enkele virtuele dates? Dan verspreidde een 41-jarige man uit Roeselare maar een pamflet met naaktbeelden van zijn date in het appartementsgebouw waar de vrouw woonde. Hij stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de verspreiding van die naaktfoto’s maar ontkende dat hij daar iets mee te maken had.

In volle coronaperiode leerde Roeselarenaar de vrouw met licht mentale beperking via een datingsite kennen. Al snel wisselden ze via Whats App pikante foto’s en berichtjes uit. Na enkele dagen maakte de vrouw duidelijk dat ze eigenlijk niet echt meer in hem geïnteresseerd was.

“Toen veranderde zijn toon”, klonk het bij het slachtoffer voor de rechtbank. “Hij dreigde er mee de pikante naaktfoto’s te verspreiden en voegde ook de daad bij het woord.” In de inkomhal van het appartement van de vrouw en in de brievenbussen van de medebewoners kwamen pamfletten die niets aan de verbeelding overlieten. Het maakte een enorme indruk op de vrouw, want ze liet zich enkele weken in de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis opnemen en verhuisde uit het appartement uit schaamte.

De openbare aanklager vorderde voor de Roeselaarse man een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar. Zelf ontkende hij enige betrokkenheid. “Mijn Whats App-account moet gehackt geweest zijn”, klonk het. “Het is inderdaad mijn gsm-nummer en mijn profielfoto maar ik werk ’s nachts en had in volle coronaperiode constant de twee kinderen bij mij. Dan kan ik me toch onmogelijk met zoiets bezighouden. Ik weet die vrouw ook helemaal niet wonen.” Vonnis op 2 juni. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier