Veertiger riskeert celstraf voor zinloos geweld tegen hoogbejaarde man in Dudzele

Redactie KW

Een 41-jarige Bruggeling riskeert twaalf maanden cel voor slagen aan een 86-jarige man, die intussen overleden is. “Hij is de feiten nooit meer te boven gekomen”, pleitte zijn advocate.

Op 13 december vorig jaar was beklaagde R.S. met pizzadozen aan het gooien naar een immokantoor in Dudzele. Een hoogbejaarde man die met zijn auto passeerde aanschouwde het bizarre tafereel, waarop R.S. op zijn wagen sloeg. De 86-jarige man stopte en opende het portier van zijn wagen waarop R.S. hem meteen te lijf ging. Het slachtoffer viel achterover waarop de beklaagde het portier tegen zijn benen begon dicht te slaan. Pas toen een passant tussenbeide kwam hield R.S. daarmee op.

Dankzij getuigen kon de politie de dader identificeren. De man was blijkbaar berucht in de buurt. Het openbaar ministerie vroeg dinsdag twaalf maanden celstraf. Het slachtoffer overleed op 23 september. “Niet ten gevolge van de slagen, maar volgens zijn dochter kwam hij de feiten nooit te boven”, pleitte advocate Mélanie Sevenant.”

De advocaat van R.S. drong aan op een werkstraf. “Mijn cliënt kan geen zinnige uitleg geven voor de feiten”, stelde meester Ignace Laplaese. “Hij weet enkel nog dat hij een pizza was gaan halen. Voor de rest herinnert hij zich niets meer.” De beklaagde bood hierop zijn excuses aan. “Ik was onder invloed alcohol en medicatie”, verklaarde hij. De uitspraak volgt op 13 december. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier