Jongeman zwaargewond na vechtpartij aan Kleine Bassin in Roeselare

© BF
© BF
Redactie KW

Nabij de Kleine Bassin in Roeselare vond er zondagmiddag een serieuze vechtpartij plaats tussen twee groepen Afghanen. Daarbij geraakte een iemand ernstig gewond. De omgeving van de Kleine Bassin werd daarna volledig afgesloten.

Buurtbewoners van de Kleine Bassin in Roeselare schrikten zondagmiddag omstreeks 13.30 uur op toen ze buiten een hels kabaal hoorden. Twee groepen Afghaanse jongeren, allen tussen de 15 en de 20 jaar oud, waren ter hoogte van de brug over de Kleine Bassin betrokken bij een serieuze vechtpartij. Daarbij zouden zowel jongeren uit Roeselare als uit Langemark-Poelkapelle bij betrokken geweest zijn.

“Op een bepaald ogenblik stoof iedereen een verschillende kant uit. Een jongere was zwaargewond en bleef liggen”, aldus een ooggetuige die in de buurt woont. De jongeman zou aangevallen geweest zijn met een steekwapen. Even later snelden de hulpdiensten toe. De jongeman kreeg ter plaatse de eerste zorgen en werd nadien naar het ziekenhuis overgebracht. Hij zou buiten levensgevaar zijn. De politie kon inmiddels een zevental betrokkenen identificeren.

Na het voorval bleef de omgeving van de Kleine Bassin urenlang afgesloten voor het verkeer. Ook het brugje over het water werd afgesloten zodat niemand bij de plaats van het voorval kon komen. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om alles te onderzoeken. Onder meer in de omgeving van een kleine glijbaan waren er duidelijk sporen van bloed zichtbaar. “Het is niet de eerste keer dat we hier vreemde zaken opmerken. Hopelijk wordt de omgeving hier snel een pak veiliger”, aldus de man die vlakbij woont.

Filmpjes op TikTok

Volgens het parket ging het om een groep jonge Afghanen die hadden afgesproken om te vechten. Van die vechtpartij postten ze dan filmpjes op TikTok. Het was niet de eerste keer dat ze samenkwamen om te vechten.

Het minderjarig slachtoffer kreeg messteken in het bovenbeen en bovenarm. Hij verloor veel bloed, maar is niet in levensgevaar. Zes van de 10 gearresteerde mannen zijn minderjarig, onder wie ook de hoofdverdachte die een jachtmes gebruikte. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.