https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vandalisme in Ieper: e-steps gedumpt en wagen beschadigd

© (Foto TP)
Redactie KW

Vandalen sloegen donderdagavond toe in de Ieperse binnenstad. Zo werd de achterruit van een geparkeerde wagen ingegooid en belandden twee e-steps in een werfput en in het water.

Een man, die liever anoniem blijft, was donderdag rond 23 uur getuige van het vandalisme. “Ik werd gealarmeerd door het geluid van vuilnisbakken en zag hoe een persoon in dronken toestand van de Grote Markt kwam richting de Boterstraat”, aldus de getuige.

“Die persoon gooide vuilnisbakken in het rond, hief een verkeersbord boven zijn hoofd, ramde die in de achterruit van een geparkeerde wagen, en wierp een e-step in de diepe werfput aan het kruispunt met de Boomgaardstraat. Ik stond nogal ver en kan daardoor geen goede beschrijving geven van die persoon.”

Hopen op camerabeelden

De eigenaar van de wagen deed aangifte bij de politie en hoopt dat de vele camera’s in de buurt leiden tot identificatie. Opvallend: ongeveer een kilometer verder werd nog een e-step aangetroffen op een ongewone plaats, namelijk in de vaart langs het Sluispad. Een duiker van Brandweer Westhoek kwam ter plaatse om de step uit het water te vissen.

Het is niet de eerste keer dat vandalen de e-steps viseren. Er werd al zo’n step in het water van het Kanaal Ieper-IJzer gedumpt ter hoogte van het houten brugje tussen de Westkaai en de Molenweg. De steps duiken sinds een paar maand geleden op in de stad in het kader van een proefproject van het bedrijf Bolt en het stadsbestuur. (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten