Van Quickenborne en gezin opnieuw naar safehouse na nieuwe dreiging

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. © Belga
Redactie KW

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en houden zich opnieuw schuil in een safehouse na nieuwe bedreigingen, wellicht uit het drugsmilieu. De buurt rond zijn woning in Kortrijk ook staat opnieuw onder verhoogd toezicht.

Minister Vincent Van Quickenborne, zijn vrouw en twee kinderen zijn opnieuw ondergebracht in een safehouse van de federale politie. Dat is ons bevestigd door verschillende bronnen. Aanleiding zijn nieuwe bedreigingen aan het adres van de minister, wellicht vanuit het drugsmilieu.

Sinds woensdagnamiddag wordt de woning van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne in Kortrijk opnieuw streng bewaakt door de lokale en federale politie. Volgens bronnen zou het dreigingsniveau in de buurt zijn opgetrokken naar niveau 4, het allerhoogste niveau dat duidt op ‘een dreiging die zeer ernstig en nabij is’.

Op 24 september werden ook al eens maatregelen genomen, nadat een poging om de minister te ontvoeren aan het licht kwam. Dinsdag werd de aanhouding van de vier opgepakte verdachten nog met een maand verlengd.

“Er zijn nieuwe elementen opgedoken in het dossier”, meldt het federaal parket woensdagavond. “Die moeten nu onderzocht worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier