https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vader neemt te veel cannabis en mishandelt 7 maanden oude dochter

Redactie KW

Een 29-jarige vader van drie kinderen staat voor de rechter wegens de mishandeling van zijn 7 maanden oude dochter. De man was zwaar onder invloed van cannabis en schudde het meisje hevig door elkaar. Er werden ook sporen gevonden van eerder geweld.

De feiten dateren van 10 oktober 2019. Vader B.V. uit Koksijde was toen alleen in zijn woning met zijn drie kinderen. Naast zijn dochter S., toen nog een baby van geen 7 maanden oud, waren ook de twee andere kinderen thuis. De oudste is bijna 5 jaar. “De man belde die dag zelf de hulpdiensten op omdat er iets mis was met S.”, sprak de procureur. “Het kind ging meteen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis en van daaruit naar het UZ Gent. Die artsen belden ’s anderendaags de politie op.”

Shakenbabysyndroom

“Ze merkten bloedingen in het oog en de hersenen op bij het meisje”, ging de procureur verder. “Er was sprake van het shakenbabysyndroom nadat het kind door elkaar werd geschud. Maar de artsen troffen ook sporen aan van eerdere mishandelingen en geweld over een langere periode. Het kind had ook een armfractuur. Ik vraag 20 maanden cel met uitstel onder voorwaarden, om te werken aan zijn drugsproblematiek.” B.V. werd ook kwalijk genomen dat hij na de feiten familieleden contacteerde om zijn versie van de feiten te bevestigen.

De drie kinderen van B.V. zijn intussen geplaatst. De vriendin van B.V. kwam hem steunen in de rechtszaal. “We willen eerlijk de waarheid zeggen want de feiten zijn ernstig”, sprak zijn advocaat. “Hij heeft een groot gevoel van schaamte. Die man had in die tijd een zware problematiek met cannabis en was onder invloed toen hij een stressaanval kreeg omdat het kind niet wou eten. Daarop zijn de feiten gebeurd. Hij besefte meteen wat hij had gedaan want belde zelf de hulpdiensten op.” Het kind zou intussen aan de beterhand zijn. “Dat hoor ik ook, ondanks dat ik weinig contact heb met haar”, zucht B.V. “Ik was verkeerd en wil er alles aan doen om mijn leven te beteren en mijn kinderen terug bij mij te hebben.” Vonnis op 5 oktober. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.