https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vader moet niet meer terug naar cel na stokslagen aan zoontje maar moet zich wel inburgeren en Nederlands leren

Redactie KW

Een 39-jarige Marokkaanse man uit Menen moet niet meer terug naar de cel nadat hij zijn 7-jarig zoontje minutenlang met een stok sloeg. De rechter in Kortrijk veroordeelde hem tot een celstraf van 6 maanden maar sprak enkel de periode die de man al achter tralies zat als effectieve straf uit. Op voorwaarde dat hij zich inburgert. Nederlands leren is daar een onderdeel van.

Het gezin is van Marokkaanse origine en Berbers. “Scheiden is er niet de gewoonte dus zal ze hem nog een laatste kans geven. Maar zijn gedrag is ontoelaatbaar”, aldus de advocaat van de vrouw van Baghdad EL I. De voorbije drie jaar moest ze regelmatig slagen incasseren, net als haar 7-jarig zoontje. Beiden zijn bang van El I. maar na de stokslagen had de vrouw er genoeg van. Ze stuurde een videofragment naar een buur, die er mee naar de politie stapte en de bal aan het rollen ging.

Lang wachtte het gerecht niet met een reactie want de feiten dateren nog maar van 8 maart 2021. El I. kreeg al een contactverbod met zijn gezin. “Hij werkt veel voor weinig geld en heeft soms de indruk dat dit niet geapprecieerd wordt”, verdedigde zijn advocaat hem. “Maar zijn gedrag valt niet goed te keuren. Op die achtste maart ging hij door het lint omdat zijn zoontje met een schroevendraaier een splinternieuwe trampoline kapot had gemaakt.”

“Ik mis mijn zoon echt wel en wil mijn gezin terugzien”, eindigde El I. Hij moet bovenop de celstraf en de voorwaarden ook een boete van 200 euro betalen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten