Twintigers krijgen werkstraf voor brutale afranseling tijdens rapconcert in Oostende

©PeopleImages Getty Images
©PeopleImages Getty Images
Redactie KW

Twee twintigers uit Ichtegem en Zerkegem hebben in de Brugse rechtbank een werkstraf gekregen voor de zware klappen die ze uitdeelden tijdens een rapconcert in Oostende.

Op 11 november 2017 gaven de Nederlandse rappers Boef, Lil Kleine en Ronnie Flex een concert in de Wellington Hippodroom in Oostende. Omstreeks 2.30 uur ’s nachts probeerden twee concertgangers wat meer naar voren op te schuiven in de zaal, maar stootten daarbij op J.I. (25) uit Ichtegem en J.L. (24) uit Zerkegem. Die laatsten stelden zich agressief op en gingen een van de twee andere concertgangers brutaal te lijf.

Werkstraf

Volgens zijn advocaat Bart Bleyaert kreeg het slachtoffer, een Oostendenaar, een achttal vuistslagen in het gezicht. “Hij hield er blijvende tandschade en een litteken onder het rechteroog aan over”, pleitte hij. De procureur vroeg voor J.I. en J.L. zes maanden cel, maar de rechter hield het op respectievelijk 80 en 60 uur werkstraf. De twee beweerden dat het slachtoffer zelf eerst geslagen had, maar de rechter achtte dit niet bewezen. Aan hun slachtoffer moet ze een schadevergoeding van ruim 17.000 euro betalen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.