Twintiger vrijgesproken voor verkrachting na seksdate op Ter Borcht

Redactie KW

Een 26-jarige jongeman uit Pittem is door de Kortrijkse strafrechter vrijgesproken voor verkrachting na een date via Snapchat op het sportcentrum aan Ter Borcht in Meulebeke.

Op 14 oktober 2018 zakten zowel D.W. als het meisje naar Ter Borcht af. Voordien hadden ze seksueel getinte berichtjes naar elkaar gestuurd. Op het sportcentrum kwam het uiteindelijk tot seks.

Aanvankelijk verklaarde ze aan de politie uit schaamte dat ze door een onbekende was verkracht toen ze op Ter Borcht ging joggen. Pas achteraf bekende ze dat ze er eigenlijk via Snapchat en Whats App had afgesproken.

Ook D.W. ontkende aanvankelijk dat hij seks had op Ter Borcht. “Om zijn relatie te redden, want hij had en heeft nog altijd een vriendin”, aldus zijn advocaat. Later gaf ook hij de seksdate toe. Volgens de jongeman was de seks er met toestemming van beiden maar kreeg het meisje wellicht nadien spijt. Hij vroeg en kreeg dus de vrijspraak. “Zou hij zomaar een condoom met sperma achterlaten als visitekaartje als er sprake was van verkrachting?”, stelde de advocaat een retorische vraag. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.