Twintiger uit Wervik staat terecht voor bedreigingen op Instagram

© iStock
© iStock
Redactie KW

“Met plezier maak ik je af.” Vergezeld van een foto van een wapen stuurde een 23-jarige jongeman uit Wervik dit bericht via Instagram naar de nieuwe vriend van zijn ex. Ondertussen zit hij in de cel omdat hij iemand een schedelbreuk sloeg.

Het bedreigende bericht en ook een voicemailbericht liepen op 11 februari bij het slachtoffer binnen. “Hij vreesde echt voor zijn leven”, aldus de advocaat van het slachtoffer. “De beklaagde heeft immers ook al een strafregister.” Hij vroeg een schadevergoeding van 850 euro.

Toen de politie Medy G. wou opsporen voor verhoor, bleek hij ondertussen al in de cel te zitten omdat hij iemand een schedelbreuk had geslagen. De openbare aanklager eiste voor de bedreigingen een celstraf van negen maanden en 800 euro, eventueel met begeleidende maatregelen om zijn agressieprobleem aan te pakken.

Werkstraf

“Ik stuurde de berichten niet omdat ik de relatiebreuk niet kon verwerken maar omdat mijn ex-vriendin 5.000 euro geleend geld niet wou terugbetalen”, vertelde G. Hij toonde zich bereid een werkstraf uit te voeren of zich te laten begeleiden. Tegen 16 juni moet blijken of dit ook haalbaar is. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier