Twintiger uit Torhout opgepakt voor het beramen van aanslag op Frank Vandenbroucke

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Een twintiger uit Torhout wordt verdacht van het “beramen van een aanslag op minister Frank Vandenbroucke”. De jongeman werd zondag opgepakt en verhoord. Maar hij ontkent de aantijgingen met klem. “Ik ben het oneens met de maatregelen, dat zeker. Maar een minister aanvallen? Ik ben niet gek, hé”, zegt hij.

Zondagmorgen in alle vroegte stonden enkele agenten van de federale politie voor de deur bij de jongeman. Zijn woning werd doorzocht en hijzelf werd van zijn vrijheid beroofd. De politie nam hem mee naar Brussel voor een verhoor.

De twintiger wordt ervan verdacht een aanslag te beramen op minister Frank Vandenbroucke. Na verhoor werd hij echter alweer vrijgelaten. Weliswaar na de manifestatie tegen de coronamaatregelen die zondag in Brussel doorging.

De jongeman nam ondertussen een advocaat onder de arm, maar schreeuwt zijn onschuld uit. “In een groep op Telegram heb ik wel iets getypt. Maar dat sloeg op een manifestatie die in oktober doorging. “Als zij geweld tegen ons gebruiken, zullen wij dat ook tegen hen doen. Tot zondag”, schreef ik toen. De politie denkt nu dat dat over afgelopen zondag ging. Maar over een aanslag heb ik nooit wat geschreven.”

Het parket bevestigt het onderzoek en ook bij het kabinet van de minister is men op de hoogte. Maar meer wil men niet kwijt. Mogelijk worden ook andere personen in hetzelfde dossier verdacht. (TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.