Twintiger uit De Haan riskeert alsnog 18 maanden effectief voor aanranding veertienjarig meisje

Redactie KW

Een 25-jarige man uit De Haan riskeert in de Brugse strafrechtbank alsnog achttien maanden effectieve celstraf voor aanranding van een veertienjarig meisje. Hij kreeg die straf eerst met uitstel, maar schond zijn voorwaarden.

Op 19 april 2019 kuste S.T. het meisje en betaste haar borsten. Het parket vervolgde hem ook voor verkrachting, maar hiervoor werd hij vrijgesproken. Volgens het Openbaar Ministerie ontfermde S.T. zich wel vaker over meisjes die van huis waren weggelopen. Hij maakte daarbij misbruik van hun kwetsbare positie. Toen hij zelf nog minderjarig was liep hij bovendien al eens tegen de lamp voor verkrachting.

Voor aanranding van het veertienjarige meisje kreeg S.T. in juni 2020 achttien maanden voorwaardelijke celstraf. Omdat hij de voorwaarden volgens het OM niet naleefde kwam de zaak vrijdag terug voor de rechtbank. “De beklaagde blijft drugs gebruiken”, stelde procureur Jochen van Aalst. “Ik vraag dan ook om het uitstel te herroepen.” Volgens de verdediging probeert S.T. zijn voorwaarden wel degelijk zo goed mogelijk te volgen. “Hij heeft zijn druggebruik ook zwaar afgebouwd”, pleitte advocate Mélanie Sevenant.

De rechter stelde de zaak hierop uit naar 2 december en S.T. moet intussen meerdere urinetesten voorleggen om zijn goede intenties te bewijzen. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.