Twintiger uit Ardooie krijgt twee jaar cel voor grijpdiefstallen bij oudere dames

Een 25-jarige man uit Ardooie heeft in de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor twee grijpdiefstallen bij oudere dames.

Op 18 september dit jaar stapte Shane M. op de parking van de Ardooise Okay op een 77-jarige vrouw af die haar boodschappen in haar fietstassen aan het laden was. Hij stelde voor om haar te helpen maar maakte van de situatie misbruik om haar portefeuille uit haar jas te stelen. Een getuige probeerde M. nog staande te houden, maar hij kon ontkomen.

Later die dag probeerde M. aan een bankautomaat op het Polenplein in Ardooie de handtas te stelen van een 79-jarige vrouw. Het slachtoffer kon dit verhinderen maar kwam ten val en brak daarbij haar pols. M. ging er vandoor zonder buit maar kon even later worden ingerekend.

De twintiger, die eerder al veroordelingen opliep voor drugsfeiten, kampte naar eigen zeggen met schulden en stelde dat zijn invaliditeitsuitkering ontoereikend was om drank, sigaretten en heroïne aan te kopen. Bij zijn arrestatie vond de politie een keukenmes in zijn rugzak. Dat had hij naar eigen zeggen altijd bij zich.

De rechter veroordeelde M. dinsdag tot twee jaar effectieve celstraf. Het slachtoffer van de feiten op het Polenplein is nog altijd revaliderende en kreeg voorlopige schadevergoeding van 4.000 euro toegekend.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.