https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Twintiger krijgt 40 maanden effectieve celstraf voor aanranding jonge vrouwen in Beernem en Oostkamp

© Getty Images/EyeEm
© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een Lievegemse twintiger heeft in de Brugse rechtbank 40 maanden effectieve celstraf gekregen voor aanranding van meerdere jonge vrouwen. Het parket had zijn internering gevraagd.

Op 10 juni 2017 vroeg Dennis D. (25) een zestienjarig meisje in Beernem de weg naar de fitnessclub. Hij vroeg of ze mee wou rijden, maar het meisje paste daarvoor. Een zestal maanden later pikte D. in Kaprijke een liftster op. Hij betastte de jonge vrouw in zijn wagen en dwong haar om hem manueel te bevredigen.

Meerdere feiten

In september 2018 vroeg D. in Zomergem een fietsster de weg naar een fuif. Het zeventienjarige meisje stemde in met een lift, maar D. bracht haar naar een maïsveld waar hij een tongzoen forceerde. Een week later overtuigde hij in Beernem een jonge vrouw om hem de weg te tonen naar een visvijver. Eenmaal in zijn bestelwagen begon D. haar te betasten. De vrouw stapte naar de politie, waarna D. een tijdje in de cel belandde.

Maar op 19 februari vorig jaar sloeg D. in Oostkamp opnieuw toe. Hij belde er aan bij een jonge vrouw en beweerde dat hij de wagen van haar vriend wou kopen. Volgens de vrouw probeerde hij haar op te tillen en te betasten. Hij vroeg haar ook of ze zijn geslachtsdeel wou zien.

Toerekeningsvatbaar

D. zou kampen met een antisociale persoonlijkheidsstoornis en hyperseksualiteit. De procureur stuurde aan op zijn internering. Maar de verdediging drong aan op een voorwaardelijke straf. “Een tegenexpert heeft bevestigd dat mijn cliënt niet geestesgestoord is”, pleitte de advocaat van D. Ook volgens de rechter is D. toerekeningsvatbaar, maar een voorwaardelijke bestraffing vond hij een brug te ver. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten