https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gangster twee maand langer in cel voor dubbele moordpoging

Redactie KW

De 45-jarige gangster Lucien Annot uit Zandvoorde blijft twee maanden langer in de cel voor de moordpoging op zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend. Dat besliste de Brugse raadkamer dinsdagmorgen. De beroepscrimineel zakte zelf niet naar de zitting af.

Hij zat in zijn leven al meer dan twintig jaar in de gevangenis. En daar komt nu alleszins nog eens twee maanden bij. Want de Brugse raadkamer verlengde dinsdagmorgen de aanhouding van Lucien Annot (45) uit Zandvoorde. Hij wordt verdacht van moordpoging op zijn ex-vriendin en haar nieuwe partner. Hij verklaarde dat hij hen enkel bang wou maken. Maar hij loste wel een schot in de schouder van de man.

De feiten dateren van de nacht van 16 op 17 mei. Annot brak toen in het appartement van zijn ex-vriendin in de Prinses Elisabethlaan in. Zij woonde daar nog niet lang met haar nieuwe partner. Annot was gewapend en trof zijn ex en die nieuwe vriend in de woonkamer aan. Het kwam tot een gevecht en er werd zelfs een schot gelost. Niemand was in levensgevaar, maar de twee slachtoffers raakten wel gewond.

Annot vluchtte met zijn fiets weg en kon vijf dagen uit de handen van de politie blijven. Onmiddellijk na de feiten verstopte hij zich in het ijskoude water van de Spuikom verderop. Hij bleef een tijdje onder een ponton hangen en ging uiteindelijk in een sloepje slapen. De nachten nadien overnachtte hij in een tent in de duinen. Uiteindelijk kon de politie hem arresteren nadat hij in de buurt van de woning van een vriendin in Gistel was gesignaleerd. (TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten