Twee jongeren blijven in cel voor geweld tegen politie Brugge

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van twee 22-jarige Bruggelingen met een maand verlengd. Ze worden verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen op politiemensen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Beide verdachten ontkennen dat ze klappen uitdeelden.

©Luc Cassiman LC
©Luc Cassiman LC

Een interventieploeg van de politiezone Brugge werd op vrijdag 11 december rond 23.30 uur opgeroepen voor geluidsoverlast aan het park Tempelhof. Ter plaatse werd een minderjarige aangetroffen die zich wilde onttrekken aan de controle.

Op het moment dat de patrouille naderde om de jongeman staande te houden, zou hij teken gedaan hebben naar zijn kameraden. Plots verschenen immers enkele andere jongeren uit de struiken. Twee inspecteurs kregen rake klappen te verwerken.

Kamer van Inbeschuldigingstelling

Uiteindelijk konden naar aanleiding van het incident drie verdachten opgepakt worden. Twee 22-jarige verdachten werden zondagochtend voorgeleid bij de Brugse onderzoeksrechter. Die besliste om hen aan te houden. De 17-jarige betrokkene kreeg zondagochtend van de jeugdrechter voorwaarden opgelegd.

Beide twintigers ontkennen met klem dat ze slagen hebben uitgedeeld aan de politiemensen. Meester Annelien Welvaert, advocaat van een van de verdachten, zal dan ook zeker beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. De Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling zal binnen twee weken de knoop moeten doorhakken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.